Nieuwe competitie(indeling)

Geplaats door: Jos G ( )

  • 4B
  • 26/06
  • 6172

Wat vinden jullie van nieuwe competitie indeling? Snappen jullie nieuwe structuur.

4e klasse vc-A vc- 4e klasse vc-B vc- 4e klasse vc-C vc- 4e klasse vc-D vc- 4e klasse vc-E vc- 4e klasse vc-F 4e klasse vc-G 4e klasse vc-H 4e klasse vc-I 4e klasse vc-J 4e klasse vc-K 4e klasse vc-L 4e klasse vc-M 4e klasse vc-N
4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 4 teams 6 teams 4 teams 4 teams 2 teams
Heerhugowaard H1 Krimpen H1 Rapide H1 DDHC H1 Don Quishoot H1 DVS H1 Nova H1 Hoevelaken H1 Druten H1 Dieren H1 Avanti H1 Coevorden H1 Eemsmond H1
Loenen H1 Scoop Delft H1 Tempo H1 Dorsteti H1 HOCO H1 Cranendonck H1 Nuth H1 Lelystad H1 Oosterbeek H1 Doetinchem H1 Dalfsen H1 Emmen H1 HCW (Winschoten) H1
Magnus H1 Tempo '34 H1 Teteringen H1 Vianen H1 Liempde H1 Deurne H1 Sjinborn H1 Mezen H1 Overbetuwe H1 Westerduiven H1 Goor H1 Hardenberg H1 Quick Stick H1
Saxenburg H1 Ypenburg H1 Zundert H1 Vlijmen H1 Udenhout H1 Venray H1 Tegelen H1 Muiderberg H1 Spitsbergen H1 Zutphen H1 Haackey H1 Hoogeveen H1 Steenwijk H1
HCHN H1
Salland H1

Reageren

HHW8 | 26/08

Ik vermoed daarom ook dat de nummers 1 en 2 van de VC niet bij elkaar gezet gaan worden. De eerste 6 websiteen gaan dus alleen maar om een ticket voor de plaatsingswebsite aan het einde van het seizoen.

KNHB is verkeerd bezig op dit moment

Udenhout H1 | 26/08

is het dan wel fair? als er geselecteerd wordt op sterkte (dus alle nummers 1 en 2 van de VC) bij elkaar worden gezet hebben de nummers 3 en 4 net zoveel kans om te promoveren als de nummers 1 en 2. Lijkt me een rare gang van zaken toch?

blaat | 23/08

Zijn weer 6 extra oefenwebsiteen....

HHW 5 | 22/08

Hele VC slaat nergens op als we daarna bij herindeling weer bij dezelfde teams in de poule komen om de afstanden klein te hoUden.

H1 Vlijmen | 22/08

De voorcompetitie is dus in feite een strijd om een playoffs plaats aan het einde van het seizoen...

Ben ik nog steeds benieuwd hoe de 8 teams competitie er dan uit komt te zien, want het hele argument van de 'verre afstanden' blijft dan toch nog steeds voor sommige clubs een issue?

HHW5 | 22/08

Waanzin VC gaat dus 'nergens' over.

KNHB | 22/08

Dit seizoen kent de 4e klasse een voorcompetitie en een vervolgcompetitie.
De nummers 1 van de vervolgcompetitie promoveren direct naar de 3e klasse.
De nummers 1 van de voorcompetitie plaatsen zich voor de plaatsingswebsiteen 3e klasse.
De nummers 2 van de vervolgcompetitie plaatsen zich voor de plaatsingswebsiteen 3e klasse.

Jos Ge | 22/08

Goed bezig Vlijmen. Ben benieuwd hoe 'eerlijk' promotie regeling wordt.

HHW 4 | 21/08

Goed bezig Vlijmen.

H1 Vlijmen | 21/08

Ik heb ze zojuist nog maar eens gemailt...

KNHB | 21/08

Is er nog steeds niks bekend?

MezenH1 | 10/08

Vaag gedoe allemaal bij de bond. Niemand kan of wil zeggen. Ik moet maar geduld hebben totdat op site staat mbt promotie/degradatie.
Zeker te druk met WK. Iemand al wat wijzer?

H1 Vlijmen | 08/08

Uiterlijk vrijdag wordt het competitieprogramma gepubliceerd met de definitieve poule-indelingen.

De app is nog niet gevuld omdat wij de informatie nog niet hebben vrijgegeven.Met vriendelijke groet,

Dennis de Lugt
Competitie

H1 Vlijmen | 07/08

Wij hebben naast komende vrijdag thuis dus tegen de mannen van DDHC, thuis ook nog Zundert en Berlicum op het programma. Uit naar Gilze-Rijen. En de Rabobank Langstraat Bokaal 2013 bij ons in Vlijmen tegen Drunen (MHCD), Waalwijk en Kaatsheuvel (DES).

Een vol oefenprogramma tot aan het begin van de competitie!

H1 Vlijmen | 07/08

Goedemorgen,Jullie websitesecretaris is door ons in een vroegtijdig stadium geïnformeerd.Je speelt een voorcompetitie met plaatsing tot de herfstvakantie.

Daarna worden de poules opnieuw ingedeeld, uiteraard wordt er een schifting gemaakt op sterkte.Binnen 2 weken komt de promotie-/degradatieregeling op onze website te staan, waarin de opzet van de 4e klasse wordt beschreven. Dit document wordt momenteel uitgewerkt.

Mijn advies is onze website in de gaten te hoUden.Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.Met vriendelijke groet,

Dennis de Lugt
Competitie

BAASJE | 07/08

Deze week:

Vlijmen H1- DDHC H1 (9-8-13)
DDHC H1-Vlissingen H1 (11-08-13)

@H1Vlijmen | 07/08

Inderdaad zelfde probleem hier, we zullen maar even afwachten. Competitieprogramma zal uiterlijk 11 augustus bekend worden. (4weken voor de start van de competitie).

Hoe zal jullie oefenprogramma eruit zien, nog mooie websiteen tegen goede teams?

H1 Vlijmen | 07/08

Ik heb zojuist een mail gestuurd naar ons districtskantoor en naar de competiTieleiding van de KNHB voor opheldering. Ook met een verwijzing naar dit topic!
Het lijkt er nu ook overigens op dat de hele poule/indeling al weer op de schop is, aangezien het zowel uit de app als van de KNHB-site is verdwenen!

Een maand van te voren zou het, in het licht van de voorbereiding, wel fijn zijn voor de rust als het allemaal wat duidelijker zou zijn...

blaat | 06/08

Ja klopt, maar hé, moet kunnen toch...


Ik heb zelf het vermoeden dat de "voorcompetitie" werkelijk helemaal nergens om gaat, gewoon 6 websitejes spelen, uitslagen zijn niet zo heel interessant.
Mocht er een team heel slecht hebben gepresteerd, dan zullen ze waarschijnlijk de mogelijkheid krijgen van de bond om na de herfstvakantie in de reserve klasse te kunnen instromen. Zo voorkomt de bond dat er tijdens de competitie teams zich terug trekken.

Maar het blijft speculeren zolang de bond niks bekend maakt...

H1 Vlijmen | 05/08

Belachelijk hoe slecht de KNHB hierover communiceerd!
Iemand toevallig al enig idee hoe het nu daadwerkelijk zit en ze dit gaan doen? Want ik heb het gevoel dat ze bij de KNHB er zelf nog niet helemaal uit zijn!

doodloper | 17/07

Naja de velden van Vianen zijn toch afgekeurd dus dan kunnen we net zo goed ons kamp opslaan in Brabant. Veel gezelliger [b] en scheelt weer kilimoters.

Verwacht volgende week fatsoenlijke promotieregeling op site KNHB.

blaat | 14/07

Vrijwel niemand weet er meer van af, zoUden ze het überhaupt bij de bond zelf al weten? Krijg namelijk de indruk van niet...

Het blijft verder opmerkelijk, hoe je door een voorcompetitie de afstanden klein houdt...
De voorcompetitie is dichtbij ja, maar na de herindeling...

@mezenh1 | 12/07

ik ben ook erg benieuwd naar de promotie regelingen.. enkel als je je na de voorcompetitie in de betere poules plaatst kun je promoveren? En dan 1 tm 4 promoveert?! Ben benieuwd of iemand hier iets meer van weet....

MezenH1 | 03/07

Wij gaan na 1 jaar geen team gehad te hebben weer beginnen in 4e klassen (was daarvoor 3e klasse). Op zich ben geen verkeerd idee wat de voorcompetitie betreft hierna vindt er herindeling plaats en de criteria mis ik hier een beetje. Misschien dat iemand die wel kent. Kan me voorstellen dat na de voorcompetitie een onderscheid gemaakt wordt tussen de betere en minder goede teams maar wat nu als in een district dit niet te doen is?
Overigens zoeken wij nog een keeper voor volgend seizoen dat is enige wat nog ontbreekt.

SHOT | 28/06

Ik snap niet dat de KNHB dit als een verbeterpunt ziet voor de vierde klasse. De eerste seizoenshelft alleen maar "oefenwebsiteen" spelen lijkt me voor niemand leuk.

Mochten mensen de vierde klasse willen ontlopen, SHOT is altijd opzoek naar welkome versterkingen. Voor informatie over SHOT kun je terecht op www.shot.nu , daar kun je ook contact met ons opnemen.

HHW3 | 26/06


4e klasse vc-A
4 teams
Heerhugowaard H1
Loenen H1
Magnus H1
Saxenburg H1

4e klasse vc-B
4 teams
Krimpen H1
Scoop Delft H1
Tempo '34 H1
Ypenburg H1

4e klasse vc-C
4 teams
Rapide H1
Tempo H1
Teteringen H1
Zundert H1

4e klasse vc-D
4 teams
DDHC H1
Dorsteti H1
Vianen H1
Vlijmen H1

4e klasse vc-E
4 teams
Don Quishoot H1
HOCO H1
Liempde H1
Udenhout H1

4e klasse vc-F
4 teams
DVS H1
Cranendonck H1
Deurne H1
Venray H1

4e klasse vc-G
4 teams
Nova H1
Nuth H1
Sjinborn H1
Tegelen H1

4e klasse vc-H
4 teams
Hoevelaken H1
Lelystad H1
Mezen H1
Muiderberg H1

4e klasse vc-I
4 teams
Druten H1
Oosterbeek H1
Overbetuwe H1
Spitsbergen H1

4e klasse vc-J
4 teams
Dieren H1
Doetinchem H1
Westerduiven H1
Zutphen H1

4e klasse vc-K
6 teams
Avanti H1
Dalfsen H1
Goor H1
Haackey H1
HCHN H1
Salland H1

4e klasse vc-L
4 teams
Coevorden H1
Emmen H1
Hardenberg H1
Hoogeveen H1

4e klasse vc-M
4 teams
Eemsmond H1
HCW (Winschoten) H1
Quick Stick H1
Steenwijk H1

HHW3 | 26/06

Geacht Bestuur,Uw heren 1 en/of uw dames 1 speelt komend seizoen in de 4e klasse.Sinds een aantal seizoenen bemerken we dat de 4e klasse aan aantrekkelijkheid inboet. Er zijn onvoldoende competitieve teams beschikbaar voor de 4e klasse. De krachtsverschillen en/of de reisafstanden worden te groot bevonden. Dit heeft een versterkend effect op de overgebleven teams. De hockeybond wil de 4e klasse aantrekkelijker maken.Het streven is om teams in de standaardcompetitie 20 tot 22 websiteen te bieden, waar bij voorkeur tegenstanders één keer thuis en uit worden getroffen. In de lagere klassen komt daarbij dat de reisafstanden zoveel mogelijk beperkt dienen te worden.

Helaas zijn er ieder seizoen te weinig teams om 6 poules met 12 teams te vullen in de 4e klasse.In de praktijk betekent dit dat er concessies moeten worden gedaan met de poule-indeling voorafgaand aan het seizoen. Minder poules heeft als direct gevolg dat de reisafstanden groter worden. Het alternatief is dan om poules te formeren met minder dan 12 teams. Helaas blijkt in de praktijk dat na de voorlopige poule-indeling en zelfs tijdens het seizoen teams het seizoen niet kunnen afmaken. Voor de andere teams betekent dit direct 2 websiteen minder in een seizoen. Als de poule al minder dan 12 teams heeft, dan worden er ook nog minder websiteen gespeeld dan de gestreefde 20 tot 22.Om die reden heeft de competiTieleiding nagedacht over een nieuwe opzet van de competitie. Na gedachten te hebben gewisseld met verenigingen, is de competiTieleiding tot de volgende opzet gekomen.

Er wordt gespeeld met een voorcompetitie en een herindeling.

De voorcompetitie zal tot de herfst duren en zal gespeeld worden in poules van 4 teams en in een enkel geval in poules van 5 of 6 teams.

Na de voorcompetitie kunnen teams de balans opmaken en zich eventueel laten herindelen in het district.

Na de herfst zal er gespeeld worden in poules van 8 teams.

De promotie-/degradatieregeling zal hier op worden aangepast en wordt gepubliceerd op de site.Deze competitieopzet zal als pilot de komende 2 seizoenen draaien. Na het 1e seizoen zal er een tussentijdse evaluatie volgen, na het 2e seizoen zal een definitieve evaluatie volgen.

Vanzelfsprekend ontvangen wij gedurende deze 2 seizoenen graag feedback van u.

Jos gg | 26/06

Knhb site staat voorlopige indeling

dusdat | 26/06

Er is niet bekend wat er te winnen/verliezen is in deze voorcompetitie? dus eigenlijk zijn dit gewoon een stel 'oefenwebsiteen'?

@@Jos G | 26/06

De site van de KNHB misschien? Is maar een vermoeden hoor

Degprom | 26/06

Gewoon eerst een kleine poule spelen, na de winterstop gaat de top door in een promotiepoule en de kneuzen spelen in een degradatie/keizersbaardpoule verder! Op zich een leuk idee.

@Jos g | 26/06

Waar heb je dit vandaan?