4e klasse B - 2017-2018

Geplaats door: F.J. Bovelander ( )

  • 4B
  • 30/08
  • 4138

Nieuwe Poule voor 4e Klasse B bekend!

De KNHB schrijft hierover: De Vierde Klasse teams worden regionaal ingedeeld en reisafstanden worden waar dat kan geminimaliseerd.

De indeling van de Vierde Klasse voor standaardteams wordt uiterlijk 9 augustus gepubliceerd (werd echter later dan 21 augustus). De poule-indelingen kwam later omdat, door de vele wijzigingen die in deze Klasse vaak nog plaatsvinden, deze niet eerder bekend kon worden gemaakt.

4e klasse B - 2017-2018
Bleiswijk H1
Bommelerwaard H1
Capelle H1
Evergreen H1
Feijenoord H1
Gilze-Rijen H1
Liberty H1
Olympia H1
Rapid H1
Rapide H1
Wateringse veld H1
Ypenburg H1
Reageren

Capelle | 21/06

En vanaf volgend jaar komen er ook bondscheidsrechters in de derde klasse, succes capelle ^^

Capelle | 20/06

Capelle vliegt volgend jaar kei, maar dan ook keihard terug naar de 4e klasse. Zeker nu het niveau van de 3e klasse hoger is komen te liggen in verband met verdwijnen van één poule.

Kampioenen! | 18/06

Wij zijn kampioen, wij zijn KAM-PI-OEN

Kampioenen! | 18/06

Wij zijn kampioen, wij zijn KAM-PI-OEN

Kampioenen! | 18/06

Wij zijn kampioen, wij zijn KAM-PI-OEN

Kampioen. | 18/06

Liberty en Ypenburg beter dan capelle...
Ypenburg heeft geen enkele topwebsite weten te winnen en Liberty heeft het zelf verpest door thuis tegen Evergreen 5-5 te spelen. Al met al Capelle gewoon verdiend kampioen. Meest consistente ploeg van de competitie die vaak heeft bewezen het niveau van de 4de klasse te zijn ontstegen. Blijkt moeilijk te verwerken....

Einde seizoen | 18/06

Enkele conclusies van dit seizoen:

Ypenburg en Liberty waren de Beste 2 ploegen, met Capelle als onverdiend kampioen. Volgens mij iedereen daar hinder gehad van de scheidsrechters, prima dat ze weg zijn volgend jaar, hebben we daar allemaal geen last meer van. Verder over het algemeen een zeer sportieve competitie geweest, met als meest gezellige ploegen Olympia en Bommelerwaard.

Einde seizoen | 17/05

1. Capelle
2. Ypenburg
3. Liberty

Einde seizoen | 16/05

Spannend einde van het seizoen, de top 3 wordt spannend, Liberty heeft afgelopen zondag punten laten liggen tegen Evergreen, Komende speeldag spelen Ypenburg en Capelle tegen elkaar. Daarna is de website Liberty tegen Ypenburg.

Wat denken jullie wat de top 3 wordt einde van het seizoen?

Willem | 08/05

Duidelijk iemand die weinig ervaring heeft in de vierde klasse ! Welkom in de vierde klasse, waar niemand goed kan hockeyen en waar teams thuis alles winnen en uit verliezen

de spiegel | 05/05

Is altijd maar de scheidsrechters. Als je niet beter kan dan niet naar jezelf kijken is het altijd wat anders. Zorg dat je gewoon beter bent en maak geen domme fouten, hou je klep eens over scheidsen want ze maken allemaal wel fouten,maar nog altijd minder dan de spelers zelf. Eigen falen is makkelijk wegzetten bij fluitisten die hun Best gewoon doen. Capelle heeft gewoon gewonnen bij Bommel, geeft maar aan dat het gewoon kan. Kijk even lekker in de spiegel, stop lekker met zeiken over de leiding en ga zelf eens beter spelen.

Jan | 01/05

Bij capelle en bommel zijn de scheidsrechters echt dramatisch, allemaal thuisfluiters. bij liberty en ypenburg zijn het gewoon goede scheidsrechters. een van de betere zelfs.

liboyp | 26/04

moet je op liberty, bommel en ypenburg komen, net zo erg. ze staan gek genoeg allemaal boven aan.

Cappelle | 25/04

Mededeling voor de teams die dit seizoen nog uit spelen tegen Cappelle. Je hebt thuis scheidsrechters maar dit is nog erger dan dat ! Als je daar dus uit speelt probeer je Beste spelers te regelen om daar punten weg te sprokkelen, anders kan je beter thuis blijven !

matthijs | 13/04

Leuk Henk, ben benieuwd of je voorspellingen uitkomen.

HenkdeTank | 13/04

Vierde Klasse poule B speelronde 15

Aanstaande zondag wordt de vijftiende speelronde van de vierde klasse poule B gespeeld. Het verschil tussen de nummer 7 en 10 van de competitie bedraagt slechts n punt en met de topper tussen Capelle en Liberty belooft het een spannende week te worden. De thuisclubs zullen er aanstaande zondag met oog op het mooie weer en de TDs op gebrand zijn om het publiek te vermaken met een mooie overwinning. Hierbij doe ik mijn voorspellingen voor de komende speelronde, tussen haakjes staan de uitslagen van de drie websiteen na de winterstop en huidige stand van de ploeg in de competitie. Mocht er iets niet kloppen hoor ik het graag. Waarschijnlijk raakt het hele format van deze post naar de klote als ik het plaats maar dat is dan maar zo.

(V-V-V) (11) Feijenoord - Rapide (5) (G-W-W)
Het ziet er niet naar uit dat Feijenoord komende zondag de slechte reeks na de wintersport gaat kunnen doorbreken. Rapide is sterk uit de startblokken gekomen en hebben dit seizoen laten zien dat ze niet veel fouten maken tegen de teams lager op de ranglijst. De huidige nummer 5 heeft tegen de onderste helft van de competitie zelfs nog geen website verloren, alle 24 punten werden dit seizoen tegen de kleintjes gehaald terwijl Rapide ondanks hun prima positie op de ranglijst van de top vier nog geen punt heeft afweten te sprokkelen. Ik ga ervan uit de Rapide deze trend tegen de nummer 11 Feijenoord gaat kunnen doorzetten. Pluspuntje voor Feijenoord is wel dat ze dit seizoen elke thuiswebsite minimaal n keer hebben gescoord en dus er valt altijd wel iets te juichen. Feijenoord 1 4 Rapide.

(V-V-V) (7) Rapid Bleiswijk (6) (W-V-V)
De nummer 6 en 7 van de competitie zullen er beide op gebrand zijn om aankomende zondag weer eens te winnen nadat beide teams de afgelopen twee websiteen geen punt wisten te pakken. Het verschil in punten tussen de nummers 6 t/m 10 is klein en dus kunnen beide teams een overwinning goed gebruiken om een fraaie positie in de middenmoot te kunnen behoUden. De vorige ontmoeting wist Rapid nipt met 3-2 te winnen, maar met drie websiteen op rij verloren waarvan de laatste website met maar liefst 10-0 is het de vraag of Rapid de vorm heeft om thuis ook te kunnen winnen. Bleiswijk heeft laten zien in uitwebsiteen prima te kunnen presteren door nummer 3 Ypenburg uit met 4-5 te verslaan en bij de huidige koploper Capelle op bezoek gelijk te spelen. Ik denk dus ook dat Bleiswijk zondag de punten mee naar huis gaat nemen. Rapid 2 5 Bleiswijk.

(W-V-V) (4) Bommelerwaard Evergreen (9) (V-V-W)
Ondanks dat Bommelerwaard de afgelopen twee websiteen heeft verloren beloven de statistieken een doelpuntrijke overwinning voor Bommel. Terwijl Bommel een thuisrecord heeft van zevenendertig(!) goals voor en slechts drie tegen is het Evergreen pas n keer gelukt een uitwebsite te winnen en belooft het een zware website te worden voor Evergreen, zeker aangezien deze uitoverwinning tegen het nog puntloze Wateringse Veld gebeurde. In de eerste helft van de competitie wist Bommel thuis de grootste zege van de competitie neer te zetten door Gilze-Rijen met 14-0 kapot te maken (simpelweg winnen kan je dat niet meer noemen) en wist ook de huidige nummer 5 Rapide met 8-0 thuis in te maken. Evergreen zal zich dus op mogen maken voor een zware website. Bommelwaard 7 0 Evergreen.

(V-W-V) (8) Olympia Ypenburg (W-W-W)
Deze website is d kans voor Ypenburg om aankomende zondag op te schuiven naar de tweede of zelfs eerste positie, Capelle en Liberty nemen het tegen elkaar op en dus is puntenverlies in de top 2 gegarandeerd. Thuis wist Ypenburg relatief makkelijk met 6-2 te winnen maar een overwinning in de uitwebsite wordt ondanks Ypenburgs uitstekende vorm geen makkelijke opgave. Olympia is thuis namelijk ongekend sterk, de enige websiteen die thuis verloren werden waren tegen Bommelerwaard en Capelle, n Olympia wist zelfs gelijk te spelen tegen gedeeld koploper Liberty. Interessant feitje is trouwens dat Olympia evenveel tegendoelpunten heeft gencasseerd als Ypenburg ondanks dat Ypenburg zowel meer dan twee keer zoveel punten als meer dan twee keer zoveel doelpunten voor heeft, en daarmee het hoogste aantal doelpunten in de competitie. Het zal dus een strijd worden tussen de Beste aanval van de competitie en de relatief gezien ijzersterke verdediging van Olympia. Als deze verdediging zich onder de druk van Ypenburg zal kunnen uitspelen zijn er zeker kansen voor Olympia maar ik denk toch dat de constante druk van de aanvallers van Ypenburg de website nipt in hun voordeel zullen bepalen. Olympia 0 2 Ypenburg.

(V-V-V) (12) Wateringse Veld Gilze-Rijen (G-W-W) (10)
Vr de winterstop leek dit op een website tussen twee hekkensluiters van de competitie maar Gilze-Rijen is bezig met een uitstekende opmars en is nu nog maar twee punten verwijderd van de zevende positie. In eerste instantie lijkt het puntloze Wateringse Veld misschien kansloos tegen de ploeg in vorm maar thuis presteert de thuisclub helemaal niet slecht. Tegen de top 4 teams Liberty, Bommelwaard en Ypenburg verloor Wateringse Veld respectievelijk slechts met 0-3, 1-3 en 2-3. De eerste twee websiteen van dit rijtje waren na de winterstop en dus lijken de eerste punten voor Wateringse Veld wellicht toch in handbereik. Het feit dat Wateringse Veld onderhand hun waterveld wel onder knie heeft en Gilze-Rijen thuis op een parkeerterrein hockeyt zou het verschil kunnen maken. Als je je dan ook nog bedenkt dat Gilze-Rijen uit pas n website wist te winnen tegen nummer 11 Feijenoord heb ik er vertrouwen in (en hoop ik) dat Wateringse Veld eindelijk wat welverdiende puntjes gaat halen. Wateringse Veld 2 1 Gilze-Rijen.

(W-W-W) (1) Capelle Liberty (2) (W-W-W)
Last but not least nemen de nummer 1 en 2 van de competitie het tegen elkaar op. Capelle staat momenteel op doelsaldo met n doelpunt voor op Liberty nadat Capelle vorige week met 10-0 wist te winnen van Rapid. Beide teams zijn weer uitstekend bezig na de winterstop met allebei drie overwinningen. Omdat beide teams afgelopen weken wisten te winnen van Bommelwaard lijkt de eerste concurrent voor de titel uitgeschakeld en zal deze website bepalen wie er met de koppositie vandoor gaat en wie er de rest van het seizoen zal moeten hopen op een slipper van de winnaar van deze topper. Thuis wist Liberty nog met 6-3 te winnen van Capelle maar de ploeg uit Capelle aan den IJssel is thuis nog ongeslagen en thuisvoordeel speelt zeker in de vierde klasse een grote factor, dit blijkt ook uit het feit dat binnen de zeven websiteen die tussen de top 4 zijn gespeelt alleen Capelle een uitwebsite wist te winnen, namelijk de uitwebsite twee weken geleden bij Bommelerwaard. Op basis hiervan geef ik Capelle aanstaande zondag het voordeel van de twijfel. Capelle 4 2 Liberty.

O. B. Bommel | 25/03

Nou Dennis, even terug kijken hoor;

Quote : Dat zou ook voor ons in de 4e klasse moeten gelden. Het komt helaas weleens voor dat de scheidsrechter tijdens een website subjectief is (hoewel het deze keer echt extreme vormen aannam), Unquote

als je met 13 man niet kan winnen vandaag nadat ze zelfs de keeper van je tegenstander eruit sturen en je medespelers hebt die ook nog het K woord in hun mond durven te nemen? En je doet daar als ploeg niets aan of mee?

Jammer, past niet bij een in meerderheid leuke en goede ploeg.

Ever | 11/11

Denk dat Rapid wat geld over heeft gehoUden aan de nieuwe velden! Vandaar een aantal leuke spelers die niet in se vierde klasse thuishoren!

Ajax | 07/11

De topscorder van de competitie is nu al bekend de krullenbol / spits met nr 10 van Rapid. Is het niet leuker dat hij gewoon naar een hogere competitie gaat #meeruitdaging!

@evert | 06/11

wat is dat met rapid? hebben die een paar internationals ingehuurd ofzo? toen wij daar waren bakten ze er echt niks van..

Ever..... | 06/11

Spits van Rapid....te snel voor de vierde klasse....

geen bommel | 31/10

heb gehoord dat de leukste feestjes bij bommel zijn

Clubhuis | 30/10

gezeligste en meest saaie CLUBHUIS;

Saai: Feyenoord (geen pin, geen bier)....
Gezelligste: laat maar horen ....

Papipapi | 27/10

Ja Zeeland... waar te beginnen? 2 totaal kansloze ploegen. Maar even los van Zeeland, wanneer begint Wateringseveld met trainen?

Horses2 | 27/10

Vuile slet ben je papi:. Wat heb je tegen Zeeland?

Papipapi | 27/10

Fack Vlijmen

Horses2 | 27/10

Vuile slet ben je papi:. Wat heb je tegen Zeeland?

Papipapi | 27/10

Fack Vlijmen

Gilzelove | 19/10

Gilze-Rijen begint er anders ook net lekker in te komen

mutti | 19/10

Capelle heeft van Bommel gewonnen en Rapid had een slechte dag tegen Capelle, makkelijk kunnen winnen. We hebben wat slechte dagen gehad, maar Rapid gaat het kampioenschap pakken.

Horses | 19/10

Bommelerwaard wordt kampioen. Als je alleen al naar het doelsaldo kijkt en de gespeelde uitwebsiteen dan lijken ze alles in eigen hand te hebben!

mutti | 03/10

https://capelsdagblad.nl/hcc-blijft-koploper-website-ghc-rapid/

Matthijs | 02/10

ja hoor. Rapid had een goede dag, Capelle een slechte dag. Resultaat 3-3.

Matthijs | 02/10

ja hoor. Rapid had een goede dag, Capelle een slechte dag. Resultaat 3-3.

Ajax | 02/10

Feijenoord sterk? Wat een zwakke ploeg. Enkelt die blonde kan hockeyen.

Lucas | 02/10

Heeft iemand een verslag van de website Rapid-Capelle?

Anoniem | 26/09

Gewaagde teams Capelle en Bommelewaard. Keeper heeft inderdaad Bommelewaard overeind gehoUden des ondanks de goeie sleep van Capelle. Daarnaast Capelle heel sterk ondersteund door de nieuwe speler. Die zich voornamelijk aan de rechterkant bezig hield. Vorig jaar niet gezien. Zeker de besLissende speler voor de website geweest.

Bommelewaard goed in counter waaruit de goals ontstonden. Komende weken wordt het spannend voor Bommelewaard.

Capelle op een ruim voorsprong of de battle gaat door Bommelewaard of Capelle nr.1 dit allemaal bekend na de komende 3 a 4 weken.

Daan | 25/09

Capelle was gewoon beter

langs de lijnen | 25/09

Ok, wel eenzijdig dit. Het gooien van sticks, niet hoUden van afstand. Bommelerwaard deed ook zijn duidje in het zakje. Scheidsrechters waren niet goed, maar als bonds dit hadden gefloten waren er over en weer wel spelers weggestuurd. Het was een spannende website voor het publiek en het verdiende geen winnaar. Keeper Bommelerwaard heeft de ploeg in de website gehoUden.

Evergreen en Liberty krijgen straks de krakers tegen Bommelerwaard en Capelle, benieuwd hoe die potten verlopen.

Aankomende week Feyenoord - Ypenburg, Feyenoord staat mijns inziens te laag, goede ploeg. Ypenburg moet aanhaken nu, lijkt me een leuke website voor aanstaand weekend om te gaan kijken.

langs de lijnen | 25/09

Ok, wel eenzijdig dit. Het gooien van sticks, niet hoUden van afstand. Bommelerwaard deed ook zijn duidje in het zakje. Scheidsrechters waren niet goed, maar als bonds dit hadden gefloten waren er over en weer wel spelers weggestuurd. Het was een spannende website voor het publiek en het verdiende geen winnaar. Keeper Bommelerwaard heeft de ploeg in de website gehoUden.

Evergreen en Liberty krijgen straks de krakers tegen Bommelerwaard en Capelle, benieuwd hoe die potten verlopen.

Aankomende week Feyenoord - Ypenburg, Feyenoord staat mijns inziens te laag, goede ploeg. Ypenburg moet aanhaken nu, lijkt me een leuke website voor aanstaand weekend om te gaan kijken.

Daan | 25/09

Capelle was gewoon beter

Dennis | 25/09

Kemperman en Hertzberger of Messi en Ronaldo?

Zondag 24 september, Capelle - Bommelerwaard


Een mooie zonnige dag op de Nederlandse hockeyvelden, perfect voor een mooie pot hockey. Beide teams hadden elkaar de afgelopen week in de gaten gehoUden via elkanders facebookpagina, de teams leken dan ook uitermate gemotiveerd. Het beloofde een mooie website te worden, waar beide teams hun eerste echte test zoUden hebben.

Vanaf de eerste minuut was de focus bij beide teams aanwezig, het ging er regelmatig hard aan toe. Na 2 minuten kreeg Capelle al een corner, die met een geweldige redding van de Bommelse keeper de 1-0 van Capelle voorkwam. Ongeveer 10 minuten later kwam Bommel op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd met een fraaie tip-in afgerond. 1-0 voor Bommel! Of nee, helaas niet. Op onwaarschijnlijke wijze keurde de scheidsrechter de goal af, de bal zou niet aangeraakt zijn. Nou vooruit mannen, accepteren, de website duurt nog lang. Helaas wordt het even later extra zuur als Capelle via een discutabele goal op een 1-0 voorsprong komt, want de voorzet werd redelijk hoog de cirkel in gepusht. De 1e helft vorderde en de beslissingen van de scheidsrechter leken een behoorlijk grote invloed te hebben op het spel van Bommel. Shoots die niet werden gezien, zogenaamd niet genoeg afstand hoUden tijdens het uitnemen en het fysieke spel dat vaak verkeerd beoordeeld werd. Vervolgens hadden de spelers van Capelle ook een behoorlijk handje van het zeuren op de scheidsrechter, bij het minste of geringste werd er geappelleerd. In combinatie met het optreden van de scheidsrechter was dit een behoorlijke domper voor het verloop van de website.

Ruststand: 1-0. In de 2e helft komt Bommel na ongeveer 10 minuten spelen op een 1-1 stand. Niet veel later maakt Capelle de 2-1, waarna via een fraaie actie de 2-2 een feit is. Het spel van beide ploegen was wat nerveus. Er werd regelmatig balverlies geleden, en het spel werd ook in de 2e helft vaak door de scheidsrechter stilgelegd (behoorlijk vaak discutabel, maar accepteren, het staat nog gelijk). De beslissing viel ongeveer 10 minuten voor tijd toen Capelle via een voorzet vanaf de 23 meter lijn een fraaie tip-in verzilverde.

Gevoel na de website: een topper die eigenlijk nooit een topper werd. De website werd vanaf het begin vaak onderbroken door de scheidsrechter, telkens in het voordeel van Capelle. Wat het nog minder leuk maakt, is het voortdurende appelleren van de spelers van Capelle. De scheidsrechter is al op jullie hand (wat frustrerend is), maar als de thuisspelende partij voor nog meer gaat vragen, wordt het spel echt minder leuk. Maak tijdens de website gezellig een praatje met je directe tegenstander in plaats van te gaan zeuren op de scheidsrechter of fysieke acties ten opzichte van je tegenstander te maken.

We spelen allemaal in de 4e klasse. We zijn geen Kemperman, Hertzberger, Messi of Ronaldo. Als we zoUden kiezen, wie zoUden we dan willen zijn? De hockeyers of de voetballers? Allemaal zijn ze geweldig, maar er zijn enkele verschillen. Zo hebben Messi en Ronaldo veel meer faam en gebruiken ze deze ook regelmatig in het veld. Ze vragen voor kaarten, zeuren en zijn behoorlijk arrogant. Oh ja, en ze verdienen veel geld. Kemperman en Hertzberger verdienen in vergelijking met de voetballers substantieel minder geld. Maar dat weerhoudt hen er niet van om elke week op het veld alles te geven om op een sportieve manier te spelen voor de overwinning. Hockey is een voorbeeldsport voor wat betreft het accepteren van de beslissingen van de scheidsrechter en het niet appelleren van de spelers.

Dat zou ook voor ons in de 4e klasse moeten gelden. Het komt helaas weleens voor dat de scheidsrechter tijdens een website subjectief is (hoewel het deze keer echt extreme vormen aannam), maar het zou mooi zijn als de thuisploeg dat voordeel niet ook nog eens extra zou uitbuiten door continu te appelleren. We kunnen weliswaar niet het niveau behalen van de 4 eerdergenoemde spelers, maar laten we proberen een voorbeeld te nemen aan de hockeyers. Houd het sportief en gezellig, zo maken we er voortaan voor iedereen een mooie zondag van.

Dennis | 25/09

Kemperman en Hertzberger of Messi en Ronaldo?

Zondag 24 september, Capelle - Bommelerwaard


Een mooie zonnige dag op de Nederlandse hockeyvelden, perfect voor een mooie pot hockey. Beide teams hadden elkaar de afgelopen week in de gaten gehoUden via elkanders facebookpagina, de teams leken dan ook uitermate gemotiveerd. Het beloofde een mooie website te worden, waar beide teams hun eerste echte test zoUden hebben.

Vanaf de eerste minuut was de focus bij beide teams aanwezig, het ging er regelmatig hard aan toe. Na 2 minuten kreeg Capelle al een corner, die met een geweldige redding van de Bommelse keeper de 1-0 van Capelle voorkwam. Ongeveer 10 minuten later kwam Bommel op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd met een fraaie tip-in afgerond. 1-0 voor Bommel! Of nee, helaas niet. Op onwaarschijnlijke wijze keurde de scheidsrechter de goal af, de bal zou niet aangeraakt zijn. Nou vooruit mannen, accepteren, de website duurt nog lang. Helaas wordt het even later extra zuur als Capelle via een discutabele goal op een 1-0 voorsprong komt, want de voorzet werd redelijk hoog de cirkel in gepusht. De 1e helft vorderde en de beslissingen van de scheidsrechter leken een behoorlijk grote invloed te hebben op het spel van Bommel. Shoots die niet werden gezien, zogenaamd niet genoeg afstand hoUden tijdens het uitnemen en het fysieke spel dat vaak verkeerd beoordeeld werd. Vervolgens hadden de spelers van Capelle ook een behoorlijk handje van het zeuren op de scheidsrechter, bij het minste of geringste werd er geappelleerd. In combinatie met het optreden van de scheidsrechter was dit een behoorlijke domper voor het verloop van de website.

Ruststand: 1-0. In de 2e helft komt Bommel na ongeveer 10 minuten spelen op een 1-1 stand. Niet veel later maakt Capelle de 2-1, waarna via een fraaie actie de 2-2 een feit is. Het spel van beide ploegen was wat nerveus. Er werd regelmatig balverlies geleden, en het spel werd ook in de 2e helft vaak door de scheidsrechter stilgelegd (behoorlijk vaak discutabel, maar accepteren, het staat nog gelijk). De beslissing viel ongeveer 10 minuten voor tijd toen Capelle via een voorzet vanaf de 23 meter lijn een fraaie tip-in verzilverde.

Gevoel na de website: een topper die eigenlijk nooit een topper werd. De website werd vanaf het begin vaak onderbroken door de scheidsrechter, telkens in het voordeel van Capelle. Wat het nog minder leuk maakt, is het voortdurende appelleren van de spelers van Capelle. De scheidsrechter is al op jullie hand (wat frustrerend is), maar als de thuisspelende partij voor nog meer gaat vragen, wordt het spel echt minder leuk. Maak tijdens de website gezellig een praatje met je directe tegenstander in plaats van te gaan zeuren op de scheidsrechter of fysieke acties ten opzichte van je tegenstander te maken.

We spelen allemaal in de 4e klasse. We zijn geen Kemperman, Hertzberger, Messi of Ronaldo. Als we zoUden kiezen, wie zoUden we dan willen zijn? De hockeyers of de voetballers? Allemaal zijn ze geweldig, maar er zijn enkele verschillen. Zo hebben Messi en Ronaldo veel meer faam en gebruiken ze deze ook regelmatig in het veld. Ze vragen voor kaarten, zeuren en zijn behoorlijk arrogant. Oh ja, en ze verdienen veel geld. Kemperman en Hertzberger verdienen in vergelijking met de voetballers substantieel minder geld. Maar dat weerhoudt hen er niet van om elke week op het veld alles te geven om op een sportieve manier te spelen voor de overwinning. Hockey is een voorbeeldsport voor wat betreft het accepteren van de beslissingen van de scheidsrechter en het niet appelleren van de spelers.

Dat zou ook voor ons in de 4e klasse moeten gelden. Het komt helaas weleens voor dat de scheidsrechter tijdens een website subjectief is (hoewel het deze keer echt extreme vormen aannam), maar het zou mooi zijn als de thuisploeg dat voordeel niet ook nog eens extra zou uitbuiten door continu te appelleren. We kunnen weliswaar niet het niveau behalen van de 4 eerdergenoemde spelers, maar laten we proberen een voorbeeld te nemen aan de hockeyers. Houd het sportief en gezellig, zo maken we er voortaan voor iedereen een mooie zondag van.

langs de lijnen | 19/09

Capelle - Bommelerwaard is wel iets om naar uit te kijken. Voor Wateringse V. is het wel een heel lastig begin, 2 goede ploegen de eerste websiteen dat is gewoon vervelend beginnen, de stap van res. 5de klasse naar standaard 4de klasse is ook groot. Rapid is uitgedund, veel spelers gestopt. Gilze had ik meer van verwacht, zoUden echter ook met een nieuwe team in de opbouw kunnen zijn gegaan. Ypenburg zou lang mee moeten kunnen, maar of ze het hele jaar stabiel blijven? Over 3 weken zal wel duidelijk zijn waar een ieder zich op kan gaan richten.

De Stick | 18/09

De eerste twee speelrondes zijn gespeeld! Duidelijk is dat Capelle, Bommerlerwaard de twee Beste teams zijn. Voor Evergreen en Ypenburg zal het de komende twee websiteen spannend worden. Aanhaken of....
Wateringse en Rapid zijn de teams die bijzonder teleurstellend zijn begonnen. Met name Rapid stelt teleur! Zeker gezien het feit dat deze ploeg uit de derde klasse gedegradeerd is. Verwachte uitslagen komend weekend;
Ypenburg - Bleiswijk: 5-1 (scheidsrechters mee)
Liberty - Wateringse 6-1
Capelle - Bommelerwaard (topper blijft onbeslist) 2-2
Evergreen - Olympia 3-1
Gilze - Feijenoord 3-3
Rapide - Rapid 7-1 (wederom een tik voor Rapid)

Invloed | 11/09

Tja, de kop is eraf! Wat wel direct duidelijk wordt is het feit dat de (thuis) scheidsrechters teveel invloed hebben op de website. Zo ook gisteren in Ypenburg! Blijf neutraal zodat het spelletje leuk blijft!