Laten we het gezellig houden...

Geplaats door: Vlijmen ( )

  • 4C
  • 15/10
  • 1800

Heren van de 4e Klasse C,
Er gaat deze week een mail uit naar de technische staf van alle teams in onze poule inzake het fysieke gedrag van spelers van de verschillende teams (niet alleen onze wedstrijden dus!). Daarin zullen onderstaande punten worden meegenomen! Zodat ook jullie trainers/coaches op de hoogte zijn!

Wij van Vlijmen (en ik ga er van uit alle andere teams net zo) zijn er aardig klaar mee hoe gemeen en onbesuisd er af en toe gespeeld wordt. Omdat iemand persoonlijk (technisch) misschien beter is, hem onderuit maaien, omdat je het niet kan winnen, getuigd alles behalve van sportief gedrag.

Iemand gewoon, zomaar, zonder een bal in de buurt een tik verkopen, KAN GEWOON NIET! Dan ben je letterlijk dit [h] en net zo'n volslagen idioot als iemand die op stap gaat naar een discotheek met een mes in zijn zak! Dat je fysiek en grof speelt, dat kan ik me iets bij indenken...maar gewoonweg gemeen en op de man...sorry maar dat hoort op een hockeyveld NIET thuis!

Daarnaast moet iedereen het gezeik op elkaars scheidsrechters/teams/clubs NA de wedstrijd, op dit forum al helemaal, echt eens mee stoppen. Het is ronduit kinderachtig en je schiet er niets mee op en krijgt er alleen een enorm vijandige sfeer door.

Iedereen weet daarnaast zelf hoe lastig het is om een wedstrijd te fluiten en iedereen kent het thuisvoordeel, maar ik ga er van uit dat elk wedstrijdsecretariaat er voor zorgt dat er gedegen en prima scheidsrechters worden opgesteld! Ja...natuurlijk 'in the heat' worden wel eens dingen gezegd tegen de scheidsrechter, maar naderhand op een anoniem forum dingen gaan roepen...lekker volwassen...lekker nuttig ook!

Zoals jullie weten reageren wij zelf zelden ergens op, op internet. Maar zodra gedrag van internet over gaat slaan op de spelers in real life...dan gaat het TE VER en willen wij wel even een statement maken!

Groeten en een goede herfstvakantie aan 1 ieder!

P.s. dit naar aanleiding van de fysieke volslagen debiele aanval op onze laatste man in de wedstrijd van gisteren, waar eigenlijk iedereen het wel over eens was (zowel thuis- en uitclub) dat dit echt niet kon.
Reageren

Oud gediende | 28/10

Aanstellers

Gforce2013 | 18/10

@Vlijmen
Prima tekst. Goed initiatief. Wij voelen ons bij Hilvarenbeek echter op geen enkel genoemd punt aangesproken. Wij beLeiden 'fair play', gaan voor de bal en niet voor de man en leveren, voor zover ons bekend, objectieve scheidsrechters, die echter - zoals alle scheidsen - ook niet alles zien en derhalve fluiten voor wat ze wel zien. Wij zien uit naar Liempde op 28 oktober a.s.

Spits Venray | 16/10

Hierbij bied ik nogmaals mijn excuses aan, er was totaal geen opzet de betreffende verdediger te raken, ik ging 100% voor de bal. Ik had achteraf minder fanatiek moeten doen en meer rekening moeten hoUden met de tegenstander. Verder ervaar ik het als een prettige wedstrijd waar ik geen aanleiding in zag om zoiets met opzet te doen. We stonden immers met 4-0 voor. (correctie want ik gaf de assist.) Nogmaals mijn excuses, Dit was mijn eerste kaart ooit, maar wel meteen een erge. Maar zonder opzet. Laten we de competitie gezellig hoUden inderdaad.

MHCV | 16/10

Vandaag gesproken met de camera man en hij was "te laat" met opnemen. Hij heeft alleen het opstootje achteraf erop staan. Dus helaas geen beeldmateriaal.

@#2Liempde | 16/10

De aanvoerder van Liempde wist ook zijn stick te misbruiken uit tegen Venray. Daar is hij met geel mee weggekomen.

@#2 Liempde | 16/10

Nee hoor.

#1 | 16/10

Ik weet niks van Liempde ,, ik ben zelf betrokken geweest bij een incident in Eersel
4wedstrijden geschorst en boete van 400 euro

Ik ben er eerlijk over en heb er zeker van geleerd

#2 Liempde | 16/10

Liempde? wat? eh, nee!
Hier worden duidelijk twee clubs verwisseld.

@@sprinter | 16/10

Datzelfde Liempde, dat vorig jaar al iemand meerdere breuken in het gezicht sloeg en waarvan het Bestuur ondanks meerdere keren benaderd te zijn door Bestuur van de tegenpartij weigerde zijn excuses aan te bieden, maatregelen te nemen of ook maar te informeren hoe het met het slachtoffer ging? Verbaast me niets.

@sprinter | 16/10

voeg daar ook nog de aanslag van Liempde bij, de hockeysport verpauperd!

coach venray | 15/10

De bewuste speler van Venray is door de club voor 2 wedstrijden geschorst.
Wat de KNHB zal doen wachten we af.
Onze excuses gaan uit naar Vlijmen.
Wij willen ook de 4e klasse "schoon" hoUden.
Groet
Bert (coach Venray)

Oentje | 15/10

@ MHCV

Ben benieuwd wat jullie op de beelden gaan aantreffen. Het verhaal wat je verteld is wel aannemelijk.

Hopen voor jullie spits dat de beelden het zelfde laten zien. En dat het dus berust op een misverstand.

Mocht het echt naslaan zijn [h] dan moet de spits zijn verantwoordelijkheid nemen.

MHCV | 15/10

Hierbij een reactie op het voorval van afgelopen zondag in Venray.

Een van onze spitsen gaat een duel aan met iemand van Vlijmen binnen de 23 meter. Op een voor mij onvoorklaarbare reden valt de speler van Vlijmen op de grond en heeft tijdens de val zijn stick verloren. De bal is nog wel in de buurt en onze spits probeert met een hand aan de stick naar de bal te reiken. Op dit moment komt de speler van Vlijmen ook omhoog uit zal val positie en lijkt het erop dat onze spits deze speler bewust op zijn hoofd slaat. Wij hebben hem direct van het veld gehaald en aangegeven dat rood prima was. Wij wisten namelijk niet wat er exact gebeurt was.
Onze spits geeft heel nadrukkelijk aan dat hij voor de bal ging en dat het heel ongelukkig zo uitkwam. Vanaf het veld en de kant zag het er wellicht als slaan uit, maar met een stick naar beneden bewegen lijkt denk ik inderdaad op slaan.
Waarom zou hij ook iemand bewust op zijn hoofd slaan als we met 3-0 voorstaan op dat moment? Daar is 0 aanleiding voor.

Toevallig was er een cameraploeg aanwezig aan die kant van het veld en ik heb vandaag gevraagd of dat erop staat en of ik die beelden mag hebben. Nog geen bericht hiervan.

Het is nu afwachten wat de bond beslist. Maar het zal duidelijk zijn dat het een verhaal tussen 2 spelers gaat worden waar beide waarschijnlijk een andere mening over hebben. Zolang er geen belastend beeld materiaal is kan ik als aanvoerder ook niets.
Wij vinden het wel spijtig dat het is voorgevallen en hopen dat de speler er buiten een wond niks aan over heeft gehoUden.

Nu een reachtie op het bericht om het topic te starten. Als de bond vindt dat er teveel gebeurt in de 4e klasse worden er wel maatregelen getroffen. Het is denk ik wat Oentje zegt, scheidsrechters moeten het korter hoUden en beter op de hoogte zijn van de regels. Dat scheelt een boel frustraties op het veld en dan kunnen ze de boel ook korter hoUden zodat er minder fysiek gespeeld wordt.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook een paar behoorlijke beuken heb gekregen van jullie verdedigers maar mij hoor je niet zeuren....

Alaaf en een fijne herfstvakantie!

Sprinter | 15/10

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat er is gebeurd, eerst een slag door iemand van sjinborn, dan het aan de haren trekken door iemand van Nuth, nu dit? Laat die mail maar komen, wil m maar al te graag lezen!

Vlijmen H1 | 15/10

@verhaal: Dat doet niet ter zake, het is opgelost in het veld met een rode kaart en een disciplinaire schorsing van het team, uit naam van de coach/trainer. We gaan daar verder niet op in!

@Benieuwd: Prima!

Benieuwd | 15/10

Zou de mail hier ook gepubliceerd kunnen worden, dan heeft iedereen er een goed beeld van.

Oentje | 15/10

Het initiatief is prima, maar ik ben bang dat het toch weinig uithaalt. Dit omdat er bij sommige clubs gewoon niet wordt opgetreden door de scheidsrechters. Dan wordt het van kwaad tot erger.

Ik ben eens dat sommige zaken, zoals naslaan, gewoon niet thuis horen op het hockeyveld.

Het zeiken op de scheidsrechters hoort er wel gewoon een beetje bij, dit zal ook gebeuren als er bondsscheidsrechters op het veld zoUden staan. Dit hoort bij de emotie van de spelers, de een heeft dit meer dan de ander. Maar als je dan gaat zeiken moet dit wel op een correcte manier gedaan worden zonder iemand te beledigen.

verhaal | 15/10

Begrijp het helemaal , ben wel nieuwsgierig naar aanslag op laatste man Vlijmen

Bond | 15/10

Laat de bond dit maar doen

opperscheids | 15/10

prima initiatief !!