De uitslagen

Geplaats door: Ikke ( )

  • 4D
  • 16/04
  • 1184

Udenhout - Pelikaan 4-1
Liberty - OUdenboch 5-3
DES - Rapide 3-10
SHOT - Mistral 2-0

Zoals verwacht in deze laatste ronde wint Udenhout van Pelikaan en wordt kampioen. Gefeliciteerd Udenhout
Rapide succes in de nacompetitie!!

Ben benieuwd wat er van deze 4e klasse volgend jaar nog over blijft.
Mistral naar onderbond, of toch niet?
OUdenbosch naar onderbond.
SHOT Heren 1 stapt collectief op en gaan met z'n allen naar WereDi.
Dan blijft er dus niet veel over.
Reageren

udenhout | 18/04

schijt Udenhout is kampioen yes yes yes kampioeneeeeeeeeeeeee!!!!

Jeroen | 17/04

Ik ben er ook geen voorstander van om verenigingen te verplichten in de bovenbond uit te komen. De KNHB heeft overigens al de vaste speeltijd van 14.30 uur enige jaren terug losgelaten voor deze klasse om zaken te vergemakkelijken, maar dat is niet genoeg gebleken.

Als door middel van overleg, wel of niet via de KNHB, de kleine verenigingen dit seizoen wel gezamenlijk hadden deelgenomen was deze competitie al regio gericht geweest met bovendien meer tegenstanders. Daarnaast zou het niveau van de teams niet zo ver uit elkaar hebben gelegen.

Ik denk niet dat OUdenbosch en Mistral in de hierboven genoemde situatie deze klasse zoUden verlaten. Nu heb je dus inderdaad de situatie waar je niet naar door wil stromen als B- of A- jeugdlid van een kleine vereniging.

Een aantal verenigingen, zeker DDHC met drie herenteams, hadden Best eens aangesproken mogen worden om alsnog te komen tot een aangename 4e klasse voor iedereen. Nu is het te laat en moeten de verenigingen die blijven volgend jaar maar zien hoe het gaat lopen.

Ik kan me voorstellen dat het bijvoorbeeld voor een team als pelikaan het bepaald geen opsteker zal zijn dat, indien er een een aantal clubs bijkomen uit wat voorheen zeker niet onze regio was, men daar na een paar websiteen moet concluderen weer niet te kunnen gaan voor het kampioenschap.

Deze hele situatie is voor geen enkele vereniging in onze regio gelukkig te noemen. Mag je dat de KNHB kwalijk nemen? Voor een deel wel is mijn mening. Als een 4e klasse poule binnen een paar jaar op een paar teams na er totaal anders uit ziet, dan is dat een teken dat er iets ergens helemaal niet goed gaat in onze regio op hockeygebied.

Teun | 17/04

De teams die je nu noemt, zijn van kleine verenigingen. Ik denk dat de "schuld" meer ligt bij de verenigingen. Als een H1 graag onderbond wilt spelen (misschien vanwege tijdstip spelen, afstanden te rijden, etc.), moet dat kunnen. Vanuit de B en A jeugd zullen jongeren moeten doorstromen. Kleine verenigingen hebben het hier moeilijk mee, aangezien er genoeg stUdenten zijn die ergens anders gaan hockeyen. Als de verenigingen deze jeugd kan behoUden, hou je altijd een H1 in een 4e Klasse...Dus ik weet niet of je de KNHB hier iets kan verwijten.

Jeroen | 16/04

De KNHB zit al jarenlang te slapen
De eerste teams van Made, Zundert, Goes, DDHC, Teteringen, Vlissingen, Zundert enz. zijn ooit ook in deze klasse uitgekomen maar spelen nu allemaal reserveklasse.

Als je als KNHB dit geen halt toeroept is het niet zo vreemd dat deze regionale vierde klasse nu officieel om zeep is geholpen

Het is dus niet "triest" maar meer logisch dat nu nog meer verenigingen deze klasse verlaten.

Liberty | 16/04

Misschien net zoals bij sommige 4e klasse's bij de dames, waar iedereen gewoon 4 keer tegen elkaar speelt, zodat iedereen toch een hoop websiteen speelt!

Pelikaan | 16/04

ik denk dat wij bij rotterdam worden geplaatst, we zitten nu sowieso al met weinig in de poule... als er dan ook nog het een en het ander weg gaat...

r | 16/04

Dan heb je zeker goed je huiswerk gedaan, zou jammer zijn als het indd zo zou zijn.
Misschien komen er dan ploegen zoals evergreen ed weer terug naar deze klasse, neem niet aan dat hij nog kleiner wordt dan dit.

Ikke | 16/04

Van OUdenbosch weet ik het zeker, van Mistral niet helemaal, maar dat werd vorige week op deze site nog gespeculeerd.
Jij noemt Olympia, daar heb ik echter geen woord over gezegd.
Wat betreft SHOT zou je even op hun site (www.heren1.com) moeten kijken. Daar staat bovenin al WereDi heren 5 en hun domeinnaam is te koop. Vandaar mijn reactie daarop.
Dat andere stUdenten dan SHOT H1 zullen vormen lijkt me idd wel het geval, maar dat zal dan iig minder zijn dan het hudige Heren 1.

Vraag | 16/04

Waarom zou Shot opstappen?? is toch een stUdententeam, gaan echt geen contributie betalen als dat niet nodig is (behalve sportkaart). En anders kan er toch een ander team door Shot met andere stUdenten gevormd worden.
Mistral, OUdenbosch en Olympia zullen er heus volgend seizoen wel weer staan. Als een club geen eerste elftal op de been kan brengen dan is het wel heel triest gesteld.
En er komen toch ook weer twee ploegen uit de derde klasse terug.
Kortom het zal wel weer een kleine en fijne vierde klasse worden.