3de klasse

Geplaats door: Rapide ( )

  • 4D
  • 09/05
  • 2294

09 mei '07 | Promotie-/degradatieregeling 4e klasse
Naar aanleiding van een aantal verzoeken van verenigingen om ook de nummer 2 vanwege een duidelijk onderscheid met nummer 3, rechtstreeks te laten promoveren naar de derde klasse, zijn wij gaan kijken hoe wij aan deze wensen tegemoet konden komen en tegelijker tijd de principes van een goede competitieopbouw konden handhaven.

Een goede competitieopbouw houdt in, dat wij een competitiepyramide hebben met poules die voor zover mogelijk 12 teams bevatten.

Op dit moment is de opbouw naar de tweede klasse toe niet optimaal. Om die reden gaan we voor het seizoen 2007-2008 over tot een versterkte promotie voor dames en heren vanuit de vierde klasse. Dit houdt in dat alle nummers 2 rechtstreeks promoveren. Er wordt dus in de 4e klasse geen nacompetitie gespeeld dit seizoen.

Voor de heren in de derde klasse betekent het, dat zij volgend jaar mogelijk met 7 poules gaan starten. Dit zal als het goed is een tussenjaar zijn om het seizoen daarna weer met de gebruikelijke 6 poules te spelen en dan dus weer de juiste pyramidestructuur te handhaven. Voor de dames in de derde klasse verandert er niets wat betreft het aantal poules in de derde klasse.

Voor de vierde klasse betekent deze beslissing dat in het seizoen 2007-2008 de poules kleiner kunnen zijn. Uiteraard zullen wij ons uiterste Best doen om een regionale indeling te handhaven en ervoor te zorgen dat de teams toch zoveel mogelijk websiteen kunnen spelen.

Een en ander zal uiteraard ook afhangen van de aan- en/of afmeldingen voor volgend seizoen.

We hopen, dat we de verenigingen met deze oplOssing tegemoet zijn gekomen!


Reageren

- NAAM - | 09/08

DVS wordt Souburgh

Ikke | 01/07

OUdenbosch en Mistral staan idd in de onderbond. Een geruststelling voor de andere, Made blijft ook onderbond spelen. HOCO is wel weer terug. Poule is verder aangevuld met Bommelerwaard en DVS (Waalre).

Bommelerwaard H1
DES H1
DVS H1
HOCO H1
Liberty H1
Olympia H1
Pelikaan H1
Shot H1

Pelikaan | 05/06

Kleinere poules (waarschijnlijk dan) en de eerste 2 promoveren... hier liggen kansen voor elk team. Zeker nu dit van tevoren is bekend gemaakt. Vol aan de bak in de 4de klasse en wie weet over een jaar. Hoe dan ook, jammer dat OUdenbosch en Mistral deze klasse gaan verlaten... succes! Kunnen we gaan opdraven tegen Made.. over houthakkers gesproken..

Voor wie aanstaande zaterdag trouwens niks te doen heeft, de Pelikaan heeft een ééndaags senioren toernooitje met alles erop en eraan... Een team van 6 personen is voldoende!

Ciao.

... | 31/05

Komen Made en Hoco volgend jaar echt terug? en hoe zit t met andere teams die nu in de reserveklasse spele?

Mistral | 31/05

Haha....

Komt Made weer terug? Tijd voor nieuwe scheenbeschermers!!!

Wij hebben trouwens naar aanleiding van een (legendarisch) websiteverslag van TWEE jaar oud nog steeds een Bestuurlijke vete met deze club....

Sterkte vierdeklassers

Made en Hoco | 30/05

Volgens mij komen made en hoco weer terug in onze poule...

Vraag | 29/05

Er komen toch ook ploegen terug uit de derde klasse of is daar niemand uit gedegradeerd?? Hoop wel we niet samen komen met Rotterdam, heb websiteen tegen evergreen ed nog vers in het hoofd zitten van vorig jaar.
Onder het motto, waar gehakt wordt vallen spaanders....

Joost-Mistral Heren 1 | 29/05

Yep,

Ik ga Mistral idd verlaten en hockeyen bij HC Den Bosch. Mistral daalt af richting reserve-klasse, waarschijnlijk de 3e.

Ben ook benieuwd hoe de KNHB dit gaat oplOssen; er lijkt weinig over te blijven in onze vierde klasse. Jammer dat OUdenbosch ook gaat overstappen.

Toch ga ik de 4e klasse wel missen: vele jaren hier actief geweest, met hoogtepunten (kampioenschap 2003), dieptepunten (verlies bekerfinale, onze (wan)prestaties in het afgelopen seizoen), maar altijd met veel plezier gespeeld.

@ de achterblijvers: succes! Pelikaan op voor het kampioenschap?
@ OUdenbosch: toch weer de derby OUdenbosch-Mistral volgend jaar?

Oudenbosch | 28/05

Pelikaan, ik vrees dat we je dan toch teleur moeten stellen. Ondanks dat het idd derby's waren waar vooral strijd het toonbeeld van de website was, heeft OUdenbosch om diverse redenen besloten om onderbond te gaan spelen. Hoe het met Mistral staat weet ik niet. Ik heb wel een gerucht gehoord dat Joost daar iig weggaat. Of het waar is, geen idee, mss dat iemand van Mistral dat ons kan vertellen.

Pelikaan | 28/05

Ik hoop het niet... websiteen tegen bijvoorbeeld Mistral en OUdenbosch zijn de derby's die altijd voor veel strijd zorgen, vanuit Pelikaans' oogpunt gesproken. Het blijft afwachten..

tja | 24/05

Doorn heeft hier echt dikke mazzel! Purmerend is zoveel beter

uh | 22/05

Stoppen er zoveel teams dan!?

Pelikaan | 21/05

vierdeklassers.... bedenk eens wat ons volgend jaar staat te wachten.. een competitie met Pelikaan, SHOT, Liberty, Olympia en DES of worden we wellicht ingedeeld in Rotterdam?

Rapide, succes in de 3de klasse!

Groeten,

Ali

Jeroen Udenhout | 16/05

wat praten jullie allemaal dat rapide als ze tegen berkel en rodenrijs zoUden moeten spelen dik opgerold zoUden worden? ik denk niet dat dit het geval zou zijn, anders was berkel en rodenrijs wel dik 1e geworden neem ik aan

groeten

roste sjors | 14/05

Jeetje wat een gezeur.........
Wees blij moet je tenminste niet meer heel dat tering eind gaan rijden en er weer achter komen dat de boot toch echt niet meer vaart dan alsnog richting antwerpen fahrt daar dan gaan twijfelen en hierdoor terug rijden richting westerschelde tunnel en er dan maar op die manier geraken.
Mooi toch dat dan niet meer hoeft

rrrrrrrrrr de vos | 13/05

owja spelen we toch alsnog een oefenpotje in de voorbereiding

Phoe | 13/05

Rapide komt er heel goed vanaf. Ik begrijp niet dat je zo wilt promoveren. Hockeyend waren ze nog niet genoeg, maar tegen beter weten in moeten ze perse naar de derde klasse. Jammer, een jaartje meer geduld was voor deze ploeg beter geweest.

4eklasser | 13/05

gefeliciteerd met de promotie naar de 3e klasse rapide, hoop het voor jullie dat jullie ook het daar redden. jullie komen er idd goed van af zonder promotiewebsiteen tegen berkel...was zeker een waardige tegenstander...doelsaldo van 120 doelpunten voor, 24 tegen in 20 websiteen zegt denk ik al genoeg dat je daar een grote dobber aan zou hebben gehad, dus aub geen grootspraak dat je sowieso anders ook wel was gepromoveert...

Marathonloper | 12/05

Neem het van mij aan, Teun, de nummer twee van 4A had Rapide helemaal op een hoop gespeeld. Jammer dat het er niet meer van komt..

Teun | 12/05

woooeeeehhh....Rotterdam H1 en H2...echt goed !

nr 13 Bodegraven | 12/05

De lachende derde in dit verhaal is Rapide gefeliciteerd want tegen berkel was je er met 7-0 a 8-0 afgegaan ... lopen spelers uit vorig jaar Rotterdam H1 en H2 dus wrijf maar in je handjes dat je op deze manier als nog promoveerd!

Rapide | 11/05

- Ja we zijn naar de derdeklasse
- Nee, we zijn terrecht geen kampioen, we hebben 2 keer verloren
- Ja we zijn terrecht 2de

Wist niet dat mensen (waaronder mijn teamgenoten) zolang over iets kunnen blijven zeuren en elkaar lopen af te zeiken. en elkaar zo weinig gunnen.

Ploegen vierde klasse succes volgend seizoen en misschien tot ooit in de derde.

Topic afgesloten

Frietje | 11/05

In tegenstelling tot veel mensen op dit forum gun ik het rapide Best dat ze naar de 3de klasse mogen. Heb ondanks dat pokke eind rijden, dat veld uit tweedeoorlogse tijden en de niet altijd objectieve scheidsrechters nooit echt problemen gehad met het team. De laatste jaren waren dat ook niet echt factoren die de doorslag gaven, aangezien Rapide na onze terugkeer uit de derde klasse gewoon een stuk sterker was. Vond het ondanks dat altijd Best leuke websiteen om te spelen en denk dat Rapide met dit team ook een aardige kans maakt om in de 3de klasse te blijven. Rapide is bij ons wel terecht geen kampioen geworden, twee rechtstreekse confrontaties verliezen zegt genoeg, maar stak wel met kop en schouders boven de rest van de klasse uit. Succes zou ik zeggen

Jeffrey | 11/05

Ik geloof wel dat Rapide goed genoeg is om in de derde klasse te spelen. Zelf ben ik ook blij dat ik niet meer helemaal naar het uiterste puntje van Zeeland moet.
Maar ik kan niet goed tegen competitievervalsing. Is hier sprake van. Een promotieregeling op het einde veranderen mag niet kunnen.
Ik zal hier een klacht tegen indienen bij de bond.

Marathonloper | 11/05

Ach, niemand wordt er slechter van. Een geluk bij een ongeluk voor Rapide dat er in de playoffs tegen Berkel Rodenrijs met boter en suiker af was gegaan.

c'est moi | 10/05

ah man, trek het je niet aan. Udenhout terecht kampioen, Rapide, terecht, ook door naar 3e klasse. Daar laat ik het bij. Succes voor jullie volgend seizoen.

.......... | 10/05

Ik heb een HEKEL aan grootspraak achteraf!
Geef gewoon toe dat je terecht 2e bent geworden.
Wij zijn twee keer finaal onderuit gespeeld door Udenhout en jullie hebben er gewoon 2 keer van verloren.
Terecht geen kampioen geworden lijkt me zo.....
Leuk voor jullie dat jullie alsnog gepromoveerd zijn, maar hou aub je mond op deze PUBERSITE!

Nr 4 Rapide | 10/05

Hoor ik daar een paar teams balen omdat zij er nooit aan gedacht hebben de promotie/degradatie-regels eens goed te lezen ?! Blij dat we hier weg zijn...

klas | 10/05

ja, dat kun je nu wel makkelijk zeggen ja, dat het appeltje eitje was geweest.

achteraf kun je wel zeggen dat je daarvan zou winnen, ja

JJ | 10/05

och.. zo promoveren voelt opzich niet slecht hoor. En trouwens.. die wedtrijd tegen berkel of bodegraven:
- hadden we ook met twee vingers in de neus gewonnen
- zou appeltje-eitje zijn geweest
- was toch wel in de broekzak

Volgend seizoen weer uitdaging!

Rapide | 10/05

haha, altijd leuk die jaloezie..

Knaller | 10/05

dit gaat inderdaad helemaal nergens over, door een paar reacties van teams laat de bond zich verLeiden door de overige teams die 2e zijn geworden rechtstreeks toe te laten.

Elk jaar hebben er altijd promotiewedtrijden plaatsgevonden en dit zou nu opeens anders moeten omdat er een paar teams beklag hebben gedaan. vorigen jaren was het verschil in verschillende poules ook al groot tussen de nummers 2 en 3.. en toen moesten er ook gewoon playoffs gespeeld worden.

op deze manier wil je toch niet promoveren

Teun | 10/05

Mooi dat er weer een Zeeuwse club verdwijnt uit de 4e Klasse...Bedankt Rapide, alleen al vanwege:

- Het takke-eind rijden naar jullie in de meest vergeten regio van Nederland
- De stank naar mOssels die er altijd hing
- Het abominale keiharde veld met drempels
- Het jarenlange bedroevende niveau van scheidsrechters die altijd in de laatste paar minuten strafballen gaven
- De zeurende nr.23 (Jochem ?) die bij elk duwtje begon te janken

Als we toch rijtjes gaan maken, kunnen wij er ook wat van .

Toch denk ik dat jullie snel terugkeren naar de 4e Klasse, jullie hebben immers te weinig kwaliteiten (lees: aantal zwakke schakels in het team).

rapidiaan | 10/05

Las gisteren het bericht dat we dan toch na al die jaren 2e en 3e te zijn geworden eindelijk de 4e klasse mogen verlaten. Maar dit wil ik dan niet doen op de manier zoals menigen van Udenhout dat hebben gedaan.

Graag wil ik iedereen van de 4e klasse (.nl) bedanken voor de afgelopen 5(?) jaar. We hebben vaak tegen dezelfde teams moeten speleen waardoor er toch een band ontstond in de die-hard 4eklassenaars. Zo ga ik persoonlijk de volgende mensen missen op het veld:
- De gebroeders Schueller van Olympia, Gijs vanwege zijn opzich Best goede verdedigen, Paul vanwege zijn steeds dikker worden kop/reet en zijn ongelooflijke schwalbes en zijn idee over zichzelfd dat ie echt goed kan hockeyen...NOT
- Joost van Mistral: Dit vanwege het Jackyl and Hyde effect, naast het veld een heel vriendelijke vent en in het veld......enfin dat weten we allemaal wel.
- Alle stUdenten van Shot: het vele blabla wat ze hebben en de twee mooiste overwinningen van dit seizoen. Voor de rest zijn ze vriendelijker als dat ze zelf willen doen overkomen.
- Mitch van OUdenbosch: Jou zullen we nooit vergeten, dit uiteraard door je verdedigende kwaliteiten.
- De kantine van Des: geweldige sfeer daar, fantastische bar en vaak met pijn in het hart en nog wat pilseners in de hand daar weg hebben moeten gaan.
- Pelikaan: Is altijd een lastige geweest, maar de laatste jaren hebben we hier toch voornamelijk gewonnen. Deze club heeft nogal eens wat rapidianen onder zijn vleugels gehad en dat heeft ook weer een bandje gecreëerd. Mooie velden, slechte scheidsen (de laatste jaren flink verbeterd dat wel), kantine ging wel. Maar het was wel lekker dichtbij voor ons.

En voor de rest iedereen bedankt voor de meest simpele/moeilijke/mooie/oneerlijke/prachtige en slechte websiteen. Maar uiteindelijk is het toch alleen maar een excuus om op zondagmiddag bier te drinken!

Mannen salut en het ammusement

Rapidiaan | 10/05

Las gisteren het bericht dat we dan toch na al die jaren 2e en 3e te zijn geworden eindelijk de 4e klasse mogen verlaten. Maar dit wil ik dan niet doen op de manier zoals menigen van Udenhout dat hebben gedaan.

Graag wil ik iedereen van de 4e klasse (.nl) bedanken voor de afgelopen 5(?) jaar. We hebben vaak tegen dezelfde teams moeten speleen waardoor er toch een band ontstond in de die-hard 4eklassenaars. Zo ga ik persoonlijk de volgende mensen missen op het veld:
- De gebroeders Schueller van Olympia, Gijs vanwege zijn opzich Best goede verdedigen, Paul vanwege zijn steeds dikker worden kop/reet en zijn ongelooflijke schwalbes en zijn idee over zichzelfd dat ie echt goed kan hockeyen...NOT
- Joost van Mistral: Dit vanwege het Jackyl and Hyde effect, naast het veld een heel vriendelijke vent en in het veld......enfin dat weten we allemaal wel.
- Alle stUdenten van Shot: het vele blabla wat ze hebben en de twee mooiste overwinningen van dit seizoen. Voor de rest zijn ze vriendelijker als dat ze zelf willen doen overkomen.
- Mitch van OUdenbosch: Jou zullen we nooit vergeten, dit uiteraard door je verdedigende kwaliteiten.
- De kantine van Des: geweldige sfeer daar, fantastische bar en vaak met pijn in het hart en nog wat pilseners in de hand daar weg hebben moeten gaan.
- Pelikaan: Is altijd een lastige geweest, maar de laatste jaren hebben we hier toch voornamelijk gewonnen. Deze club heeft nogal eens wat rapidianen onder zijn vleugels gehad en dat heeft ook weer een bandje gecreëerd. Mooie velden, slechte scheidsen (de laatste jaren flink verbeterd dat wel), kantine ging wel. Maar het was wel lekker dichtbij voor ons.

En voor de rest iedereen bedankt voor de meest simpele/moeilijke/mooie/oneerlijke/prachtige en slechte websiteen. Maar uiteindelijk is het toch alleen maar een excuus om op zondagmiddag bier te drinken!

Mannen salut en het ammusement

Rapide | 10/05

Wat een enorme klaagzang zeg! Hou gewoon op met zeuren en toon misschien een beetje sportiviteit.. Zou sommige teams zeker niet misstaan.

Vergeet trouwens niet dat de weg naar de 3de klasse via promotiewebsiteen sowieso nog volledig open stond voor ons!

Samen met andere nrs 2 hebben we ons laten horen bij de Bond ja.. En die geven natuurlijk niet voor jan met de korte achternaam gehoor aan een realistisch en goed beargumenteerd verzoek van meerdere clubs!

Beetje jammer dat er dan zo gereageerd wordt..Jullie zien toch bijv. ook hoe afgetekend de ranglijst is!

Het zal me allemaal een zorg zijn; wij zijn vertrokken!!!!
PS. Mitch we zullen je missen

SHOT | 09/05

Dit is natuurlijk schandalig. Je kunt niet de promotie/degradatie regelingen voor een bepaald seizoen, na het betreffende seizoen wijzigen. teams gaan namelijk uit van de regelingen zoals deze voor het seizoen zijn aangegeven. Ik zeg niet dat wij aanspraak maakte op de 2de plaats dit seizoen, want daar hadden we helaas de selectie niet voor. Maar wanneer bekend was geweest dat de 2de plek rechtstreekse promotie betekende hadden we het op het einde van het seizoen nooit zo laten lopen en was dat gat dus ook niet zo groot geweest.

Ik vind het in ieder geval een uiterst merkwaardige gang van zaken en vind het wederom een uiterst zwak optreden van de districtsafdeling van de bond ( na het geblunder aan het begin van het seizoen met Udenhout en hoco ). Maar wens Rapide wel alle succes in de 3de klasse. Wij hoeven in ieder geval niet meer helemaal naar Hulst.

Weet iemand overigens wat dit betekent voor de 4de klasse in seizoen 2007-2008. Promoveren de nummer 1 en 2 dan wederom rechtstreeks?

Henk | 09/05

Toch jammer Rapide om op deze manier te promoveren. Jullie waren niet goed genoeg om op eigen kracht rechtstreeks te promoveren en dan moet je zo doorgaan...beetje jammer. Maar tot het jaar erop dan, want ik denk dat jullie er zo weer uitvliegen!

Rapide | 09/05

Oleee, eindelijk is het zover.. en nu gaat het beginnen!
Overigens zijn de gaten tussen de nrs2 en 3 in poule A en D het zwaarst afgetekend!

Wat de 4de klasse betreft;
Voor de vierde klasse betekent deze beslissing dat in het seizoen 2007-2008 de poules kleiner kunnen zijn. Uiteraard zullen wij ons uiterste Best doen om een regionale indeling te handhaven en ervoor te zorgen dat de teams toch zoveel mogelijk websiteen kunnen spelen.

Hier valt dus alleen te concluderen dat poules wellicht iets kleiner kunnen zijn, maar men speelt sowieso meer websiteen dan met 9 teams in 1 poule. Met acht heb je namelijk gewoon 1,5 competitie; simpel!

Rest mij nog iedereen heel erg veel succes/plezier toe te wensen in de 4de klasse.
Wij verhuizen naar de3eklasse.nl
(hopelijk wordt die net zo levendig als deze leuke 4deklasse.nl site!)

Gegroet,
3de klasser Rapide!!

Teun | 09/05

he wat...,nóg minder websiteen in de 4e Klasse ? Werkt wellicht als druppel voor een aantal twijfelende 4e klassers...