Verslag

Geplaats door: Jules ( )

  • 4D
  • 12/09
  • 899

DES - Udenhout

Papieren Bully of digitale Bully, nog steeds zal ik proberen wekelijks verslag te doen van de prestaties van ut Irste. En dan mag de eerste website van het seizoen natuurlijk nooit overgeslagen worden.

De aftrap van het seizoen lag op het overbekende veld aan de Eikendijk. Tegenstander was Udenhout, vorig seizoen een geduchte tegenstander, die twee keer drie punten haalde tegen ons. Aan ons de taak om met een nieuwe trainer en nieuw elan ditmaal de punten in eigen huis te hoUden. We kozen voor een breed bezet middenveld om in ieder geval de snelle aanvalslinie van de tegenstander al vroeg van ons af te kunnen hoUden. In ieder geval, dat was het plan. Al snel bleek dat dat plan niet helemaal okay was. In het begin konden we de tegenstander nog aardig bijbenen en kregen we zo waar enkele kleine kansen om door te breken. Maar nadat Udenhout de 0-1 op het scorebord had gebracht, kregen we 25 minuten lang hockeyles. Binnen de kortste keren liepen de gasten uit van 0-1 naar 0-4.

Wat dan te doen? Met hangen en wurgen de eerste helft maar uitspelen en alles op alles te zetten niet nog verder achter te komen. Dat lukte bijna: de ruststand was 0-5, maar ja, de website is dan toch al wel gespeeld. We besloten in de rust maar naar ons vetrouwde 4-3-3systeem terug te grijpen, met snelheid op beide flanken en meer druk naar voren. Wat bleek? Udenhout werd overrompeld door zoveel snelheid en vloeiende combinaties. Nadat ondergetekende vanaf links de keeper zogenaamd 'panneerde' en daarmee ons eerste competitiedoelpunt aantekende, wist Bas vijf minuten later het gat naar de tegenstander tot drie doelpunten te verkleinen, door de bal na een geweldig uitgespeelde aanval in een leeg doel te schuiven.

Even leek het erop dat we aansluiting konden gaan zoeken. We bleven in de aanval en kregen enkele kansen nog dichter bij de tegenstander te komen. Achterin kwam daardoor wel meer ruimte en daar maakte Udenhout dan weer gretig gebruik van. Waar wij de bal niet meer in het doel kregen, lukte het de gasten wel. Tot drie keer toe zelfs. Met een 2-8 en het schaamrood op onze kaken dropen we van het veld af. Er is nog veel te doen, maar we gaan ervoor volgende keer in ieder geval deze farce goeddeels recht te zetten.

Jules

Reageren

Bassie | 12/09

Udenhout start de competitie met een overwinning”

Kaatsheuvel - De eerste website van het nieuwe seizoen. De doelstelling staat er; Mee doen om de hoogste plaatsen in de 4e klasse D. We hebben de selectie compleet en daarmee zijn we fris gestart tegen DES (Door Eendracht Sterk).

Het websiteverloop was zoals we vooraf gepland hadden, een afwachtende tegenstander en Udenhout het meeste in balbezit. De eerste helft hebben we perfect gehockeyd wat resulteerde in een 0-5 voorsprong. De tweede helft ging minder voortvarend maar we hebben de website met een 2-8 overwinning kunnen afsluiten.

De volgende website zal zijn op zondag 17 september tegen Liberty uit Dongen. Aanvang zoals gebruikelijk om 14.30 uur en wij hopen op uw support.

DES - Udenhout

Datum: 10-09-2006


Einduitslag: 2 - 8

0 - 1 Adriaan Heijmans
0 - 2 Luuk van Laarhoven
0 - 3 Wouter Hannen
0 - 4 Mark Verhallen
0 - 5 Mark Verhallen
1 - 5 DES
2 - 5 DES
2 - 6 Mark Verhallen
2 - 7 Adriaan Heijmans
2 - 8 Adriaan Heijmans